Team

Team

Als pas afgestudeerde Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven, startte ik in 2011 mijn praktijk in Oudenaarde. Ik heb mezelf meer en meer gespecialiseerd in manuele therapie, sportkinesitherapie, blessurepreventie, pre- en postoperatieve problematieken en Dry Needling. In 2020 vervolledigde ik ook mijn opleiding tot expert-bikefitter.

Ik zocht en vond collega's die mijn visie op de gezondheidszorg volledig delen en vestigde de praktijk van 2011 tot 2022 in Heurne. Heden zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand in centrum Oudenaarde. Zelf probeer ik mij voortdurend bij te scholen om op de hoogte te zijn en te blijven van nieuwe behandelmethoden binnen de revalidatiewetenschappen. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin met drie kindjes en maak ik ook graag tijd vrij om te gaan sporten. Fietsen, mountainbike-tochten in de (Vlaamse)Ardennen, (ultra)trailwedstrijden in binnen- en buitenland... 

BART MESSELIS | Kinesitherapeut & Bikefitter

Sportletsels & blessurepreventie | Post-operatieve problematiek | Dry Needling | Manuele therapie | Bikefitting

In 2016 ben ik afgestudeerd als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Door de jaren heen heb ik mij verder gespecialiseerd met een opleiding manuele therapie (Mechelen), Dry Needling, en in mei 2019 ben ik geslaagd voor mijn interuniversitaire postgraduaatsopleiding voor de bijzondere beroepsbekwaamheid in de  pelvische reëducatie en bekkenbodemtherapie. Hiervan heb ik mijn kern specialisatie gemaakt. Alles wat te maken heeft met de bekkenbodem, het bekken en perinatale begeleiding is mijn passie. 

Naast mijn werk als kinesitherapeut geef ik in onze praktijk groepslessen rond core stability en rugschool. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sporten, mijn gezin en probeer ik mij ook vooral te ontspannen door leuke dingen te doen met familie en vrienden en te genieten van het leven.

ELKE DEWULF | Kinesitherapeute

Bekkenbodemreëducatie | Pré- en postnatale kinesitherapie | Bekkenklachten

Ik heb mijn master behaald in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de UGent in 2021. Hierna ben ik het postgraduaat Manuele therapie gaan volgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik als kinesist een heel belangrijke rol kan spelen in het activeren van patiënten en in het promoten van meer beweging via oefentherapie. Deze actieve approach vul ik graag aan met manuele technieken. Om patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen, probeer ik me zoveel mogelijk bij te scholen en interessante opleidingen te volgen. Zelf ben ik gebeten door de sportmicrobe. Van kinds af aan speel ik voetbal, maar daarnaast ontdek ik ook graag andere sporten. Door zelf actief te zijn, heb ik het mentale aspect van sport en bewegen ontdekt. Tijdens een revalidatie vind ik het daarom  belangrijk om niet enkel te focussen op het fysieke maar ook op het mentale en psychosociale aspect.

Andreas Rijckaert | Kinesitherapeut

Sportkinesitherapie | Algemene kinesitherapie