Team

Team

Als pas afgestudeerde Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven, startte ik in 2011 mijn praktijk in Oudenaarde. Ik heb mezelf meer en meer gespecialiseerd in manuele therapie, sportkinesitherapie, blessurepreventie, pre- en postoperatieve problematieken en Dry Needling. In 2020 vervolledigde ik ook mijn opleiding tot expert-bikefitter.

Gezien het groeiende patiëntenbestand verhuisden we in 2018 naar de nieuwe, huidige locatie in de Heurnestraat 243. Ik zocht en vond collega's die mijn visie op de gezondheidszorg volledig delen. Zelf probeer ik mij voortdurend bij te scholen om op de hoogte te zijn en te blijven van nieuwe behandelmethoden binnen de revalidatiewetenschappen. In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin met twee kindjes van 4 en 6 jaar jong en maak ik ook graag tijd vrij om te gaan sporten. Fietsen, mountainbike-tochten in de (Vlaamse)Ardennen, (ultra)trailwedstrijden in binnen- en buitenland... 

BART MESSELIS | Kinesitherapeut & Bikefitter

Sportletsels & blessurepreventie | Post-operatieve problematiek | Dry Needling | Manuele therapie | Bikefitting

In 2016 ben ik afgestudeerd als Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Sinds vier jaar ben ik werkzaam als zelfstandige kinesitherapeute en heb ik al in verschillende praktijken ervaring op gedaan in de sportkinesitherapie en manuele therapie.
In 2017 vervolledigde ik met succes mijn opleiding Dry Needling, in mei 2019 ben ik geslaagd voor mijn interuniversitaire postgraduaatsopleiding als expert pelvische reëducatie en bekkenbodemtherapie. Hiervan heb ik mijn kern specialisatie gemaakt. Naast mijn werk als kinesitherapeut geef ik in onze praktijk groepslessen rond core stability en rugschool. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sporten, mijn gezin en probeer ik mij ook vooral te ontspannen door leuke dingen te doen met familie en vrienden en te genieten van het leven.

ELKE DEWULF | Kinesitherapeute

Bekkenbodemreëducatie | Pré- en postnatale kinesitherapie | Manuele therapie

In 2005 studeerde ik af als Master in de Kinesitherapie. Tijdens mijn opleiding werd al snel duidelijk dat werken met kinderen mijn passie is. Na verschillende werkervaringen bij o.a. thuisbegeleiding, Revalidatiecentrum Sint-Lievenspoort, buitengewoon onderwijs en praktijk Optimaal Ontwikkelen in Gent, startte ik in 2013 een eigen praktijk gespecialiseerd in kinderen te Oudenaarde.

Doorheen de jaren volgde ik heel wat opleidingen binnen de pediatrie zoals psychomotoriek bij kinderen, K.O.B. volgens Hendrickx, Ademhalingstherapie, Bobath-therapie, TypTien, Plagiocephalometrie,… Daarnaast volgde ik ook een aantal workshops rond bewegen met je baby na de zwangerschap.

In mijn vrije tijd hou ik van gezelligheid met mijn man en 3 kindjes, leuke dingen doen met vrienden, reizen, sporten en concerten meepikken.


Ondertussen kreeg ik versterking van collega’s Charlotte Vandermarliere en Mieke Dhont, beiden afgestudeerd met specialisatie pediatrie.

ELS ROOSENS | Kinesitherapeute

Bobath therapie | Psychomotoriek | Hendrickx therapie | Typ Tien | Ademhalingstherapie | Plagiocephalometrie

HEY! Ik ben Charlotte,
afgestudeerd in 2017 als Master in de Audiologie en in 2021 als Master in de Pediatrische Kinesitherapie. 


Van jongs af aan wou ik iets betekenen in de medische wereld. Mijn interesse voor de wetenschap en de wil om mensen te helpen bracht me tot de opleiding audiologie. Mijn voorliefde voor kinderen en sport zorgde ervoor dat ik ook de opleiding kinesitherapie aanvatte.

Binnen de kinesitherapie vond ik mijn passie bij het werken met kinderen. Mijn grootste interesses zijn de neurologische revalidatie, de vroegmotorische ontwikkelingsstimulatie en de psychomotoriek.

Ik ben graag creatief, sportief en steeds met veel enthousiasme bezig en kijk er naar uit om met jou en je kindje aan de slag te gaan.


Tot in de praktijk!

Charlotte Vandermarliere | Kinesitherapeute

Psychomotoriek | Ontwikkelingsstimulatie | Ademhalingstherapie

Mieke vervoegde in oktober 2020 Kinderkine Oudenaarde. In 2020 studeerde ze af als kinesitherapeute, met als specialisaties musculoskeletale en sportkinesitherapie en pediatrische kinesitherapie. Haar interesses zijn baby's en hun normale ontwikkeling, psychomotoriek, sporters,...
In haar vrije tijd houdt ze van sporten, afspreken met vrienden en gezellig thuis zijn met haar honden en vriend. Op reis gaan is een must. Naast deze hobby's kan je haar af en toe terugvinden in het zwembad, waar ze lesgeeft in de zwemclub.

MIEKE DHONT | Kinesitherapeut

Pediatrie | Psychomotoriek

Ik heb mijn master behaald in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de UGent in 2021. Hierna ben ik het postgraduaat Manuele therapie gaan volgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik als kinesist een heel belangrijke rol kan spelen in het activeren van patiënten en in het promoten van meer beweging via oefentherapie. Deze actieve approach vul ik graag aan met manuele technieken. Om patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen, probeer ik me zoveel mogelijk bij te scholen en interessante opleidingen te volgen. Zelf ben ik gebeten door de sportmicrobe. Van kinds af aan speel ik voetbal, maar daarnaast ontdek ik ook graag andere sporten. Door zelf actief te zijn, heb ik het mentale aspect van sport en bewegen ontdekt. Tijdens een revalidatie vind ik het daarom  belangrijk om niet enkel te focussen op het fysieke maar ook op het mentale en psychosociale aspect.

Andreas Rijckaert | Kinesitherapeut

Sportkinesitherapie | Algemene kinesitherapie

Emmy-Lee Reyné | Osteopaat

Algemene osteopathie | Osteopathie bij kinderen

Hallo, ik ben Emmy-Lee!

In 2021 ben ik afgestudeerd als osteopaat in de Full Time opleiding aan de International academy of osteopathy (IAO) te Gent.

Al vrij snel wist ik dat ik mensen wou helpen en deel wou uitmaken van de medische sector. Daarom ben ik ook zeer blij dat ik dit nu ook kan doen als osteopaat en jullie op deze manier te hulp kan komen.
Tijdens de opleiding werd mijn interesse voor kinderosteopathie steeds groter, daarom volg ik nu een postgraduate opleiding voor het behandelen van baby’s en kinderen. Buiten de pediatrische opleiding, ben ik ook enorm geïnteresseerd in het behandelen van de viscera (organen) en craniale behandelingen; denk aan migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, pijn thv het kaakgewricht…

Voor mij is het belangrijk dat iedere patiënt een gepersonaliseerde behandeling krijgt en het behandelen geen routine wordt. Samen zoeken we naar de meest geschikte behandeling en help ik je graag vooruit.

In mijn vrije tijd hou ik ervan te genieten van all mooie momenten; afspreken met vrienden en familie, sporten, koken, spelen met de hond en luisteren naar muziek.